· 

Hoe onderhoud je je houten poort?

Heb je net een prachtige nieuwe houten poort en wil je die zo lang mogelijk in perfecte staat houden?  Terecht! Wij van houten poorten in Antwerpen geven je alvast een aantal handige tips mee, waardoor je jarenlang van je houten poort geniet. 

Wil je een prachtige grijze houten poort? Doe niets!

Wrijf in je ogen en herlees de bovenstaande zin. Onze poorten van tropisch hardhout hebben eigenlijk helemaal geen onderhoud nodig. Wil je die typische zilvergrijze kleur bekomen, laat je poort dan rustig verouderen. Die kleur komt vanzelf en sneller dan je denkt. Na ongeveer een jaar heb je een grijze poort. Padouk poorten gaan zonder probleem 50 jaar mee, zonder onderhoud. 

 

Wil je je poort netjes houden? Dan is er niet meer nodig dan borsteltje en een tuinslang. Laat in de hogedrukreiniger maar op stal, daarmee kun je immers het hout van je poort beschadigen. 

Onderhoud van houten poorten

Wil je toch die donkere, rode tint behouden?

Ben je meer voor de originele kleur? Dan is jaarlijks lakken en/of oliën een optie. Hiervoor zijn in de handel heel wat producten verkrijgbaar. Zorg dat je dit doet voor het vergrijzen begint. Ze een nieuw likje verf geven op tijd en stond is natuurlijk ook een optie. Zelf regelmatig je poort van kleur veranderen is mogelijk, maar wij zijn zelf nog altijd fan van de zilvergrijze kleur. 

Groen aanslag op je poort?

Staat je woning in bosrijk gebied, dan krijgt waarschijnlijk ook je poort het zwaarder te verduren. Groen aanslag kun je aanpakken met biologische producten die in de handel verkrijgbaar zijn, maar ook een oplossing met azijn en soda kan resultaat opleveren. Kies je voor een oplosser dan moet je de poort meestal eerst behandelen om ze een 2-tal weken later te reinigen. Zo verwijder je het groen en kan je poort mooi vergrijzen. 

Vraag houten poorten in Antwerpen om advies!

Bij houten poorten in Antwerpen maken we gebruik van duurzaamheidsklasse 1 padouk hout, het beste tropische hout dat op de markt verkrijgbaar is, en amper onderhoud vergt. Wil je meer weten over hoe je je houten poort dient te onderhouden? Vraag er dan zeker naar. Wij helpen je met plezier verder en geven je advies op maat

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Boone Tania (maandag, 09 april 2018 09:38)

    Bedankt voor de bruikbare tips!